Portal de Gazteaukera

Gazteaukera logotipoa

euskadi.eus

 
Hemen zaude:
  1. Hasiera
  2.  
  3. Aisialdia eta kultura
  • Gazteaukera Facebook sare sozialean
  • Gazteaukera Twitter sare sozialean
  • Gazteaukera Youtuben
  • Gazteaukera argazkiak Flickren
  • Gazteaukera Instagam
  • Gazteaukera Bloga

Gastronomia

Ohiko Jakiak Euskadin

Txipiroiak tintan

Osagaiak: 500 g txipiroi
2 zorrotxo txipiroi-tinta
Tomate heldu 1
2 kipula handi
Baratxuri-ale 1
Baso bat ardo zuri
Ogi gogor zati 1
Oliba-olioa
Gatza

Elaborazioa:
Oliba-olioa duen eltze batean arin frijitu kipula txikitua, baratxuri xerrak eta tomatea txikitxikitua. Kipula biguntzen utzi.

Jarraian, ogi gogor txikitua bota eltzera eta hainbat minutuz utziko dugu hor masa homogeneoa lortu arte.

Txipiroien tinta ardo zuriarekin nahastu eta eltzera bota. Ordu erdiz utzi egosten. Bitartean, txipiroiak garbituko ditugu. Euren hankekin bete nahi baditugu, hankak txikitu eta txipiroiaren gorputzean sar- tuko ditugu. Saltsa egosi ondoren, puregailutik pasatuko dugu krema lortzeko. Txipiroiak eltzera bota eta 20 minutuz utziko ditugu egosten.

Hatzak busti eta dastatu!
Irisgarritasuna
Eskaintzak
Datu orokorretara itzultzea
 

Lagundu zabaltzen:

     

Esteka interesgarriak

Euskadi, auzolana