Portal de Gazteaukera

Gazteaukera logotipoa

euskadi.eus

 
Hemen zaude:
  1. Hasiera
  2.  
  3. Aisialdia eta kultura
  • Gazteaukera Facebook sare sozialean
  • Gazteaukera Twitter sare sozialean
  • Gazteaukera Youtuben
  • Gazteaukera argazkiak Flickren
  • Gazteaukera Instagam
  • Gazteaukera Bloga

Gastronomia

Ohiko Jakiak Euskadin

Babarrunak sakramentoekin

  • Babarrunak sakramentoekin

Babarrunak sakramentoekin

Osagaiak: 300 g Tolosako Babarrun edo Arabako Babarrun Pinto
200 g txerri-saiheski
100 g urdai
150 g txorizo
Kipulako odolki 1
Kipulatxo 1
Piper berde 1
Porru 1
2 baratxuri-ale
Ibarrako piperrak
Oliba-olio birjina
Gatza

Elaborazioa:
Utzi babarrunak uretan aurreko egunetik. Saiheskia eta urdaia uretan egosi gatz pixka batekin 30 minutuz presio-eltzean.

Ura kendu eta geroko gorde. Horrez gain, odolkia eta txorizoa uretan egosi eltze batean, gatz pixka batekin, 40 minutuz su geldoan.

Kipulatxoa, piper berdea eta porrua txikitu eta olio pixka batekin eltzean bigundu arte berotu. Babarrunei ura kendu eta haiek eltzera bota. Urez estali, gatza bota eta estali egingo dugu eltzea, eta 30 minutuz berotuko dugu.

Babarrunak sakramentu guztiekin zerbitzatzen dira. Ibarrako piparrak osagarri aparta dira.
Irisgarritasuna
Eskaintzak
Datu orokorretara itzultzea

Esteka interesgarriak

Euskadi, auzolana