Portal de Gazteaukera

Gazteaukera logotipoa

euskadi.eus

 
Hemen zaude:
  1. Hasiera
  2.  
  3. Aisialdia eta kultura
  • Gazteaukera Facebook sare sozialean
  • Gazteaukera Twitter sare sozialean
  • Gazteaukera Youtuben
  • Gazteaukera argazkiak Flickren
  • Gazteaukera Instagam
  • Gazteaukera Bloga

Gastronomia

Ohiko Jakiak Euskadin

Sukalki

Sukalki

Osagaiak: 1,5 kg gisatzeko haragi
1,5 kg patata
3 baratxuri ale
Tipula gorri bat
3 azenario
porru bat (zuri aldea)
3 txorizo piper (barrukoa)
3 koilarakada tomate
Ardo zuri lehor baso bat
Olio
Gatza

Elaborazioa:
Sutan jarri zartagina olioa eta hiru baratxuri aleekin. Hauek kolorea hartzen dutenean, zartaginetik atera eta haragi zatituta eta gatzarekin bota, gorritu arte. Ondoren, atera haragia eta erabilitako olioa iragazi.

Kazola batean iragazitako olioa bota eta su moderatuan tipula, porrua eta azenarioak gehitu, guztiak arin xehatuta eta bipilduta. Gatza bota. Jalkitzen utzi, egurrezko espatula batekin noizean behin mugituz, barazki guztia erdi gorrituta egon arte. Tomatea eta txorizo piperren haragia bota. Hamar minutu utzi.

Haragi zatiak barazkien kazolara bota eta ardo zuri lehorrez ureztatu. Poliki egiten saiatu, adi egonez itsatsi ez dadin. Salda edo ur beroa, behar bada, bota. Haragia biguntzeko prest dagoenean, kazolatik atera. Barazki salda iragazi.

Salda eta patatak bota kazolan. 3 minutuz frijitu espatula erabiliz. Haragi zatiak eta salda edo ur beroa bota gisa bete arte.
Patatak ia bere puntuan daudelarik, sua itzali. Kazola 10-15 minutuz jalkitzen utzi estalita, atera baino lehen.
Irisgarritasuna
Eskaintzak
Datu orokorretara itzultzea

Esteka interesgarriak

Euskadi, auzolana