Portal de Gazteaukera

Gazteaukera logotipoa

euskadi.eus

 
Hemen zaude:
  1. Hasiera
  2.  
  3. Aisialdia eta kultura
  • Gazteaukera Facebook sare sozialean
  • Gazteaukera Twitter sare sozialean
  • Gazteaukera Youtuben
  • Gazteaukera argazkiak Flickren
  • Gazteaukera Instagam
  • Gazteaukera Bloga

Gastronomia

Ohiko Jakiak Euskadin

Patatak txorizoareki

  • Patatak txorizoareki

Patatak txorizoareki

Osagaiak: 1 kg patata
500 g egosteko txorizo
2 baratxuri-ale
Kipula 1
Piper gorri erdia
Italiako piper berde 1
500 ml ur
Pimentoi gozoa edo pikantea
Oliba-olioa
Piperbeltz ehoa
Gatza

Elaborazioa:
Kipula, piper berdea eta gorria ongi txikitu. Eltze batean, olio pixka batekin, kipula eta piperrak bota, haiei gatza eta piper-beltza gehitu eta ereinotza botako diogu. 15 minutu inguruz utziko dugu su geldoan.

Bitartean, patatak zuritu eta zatituko ditugu; txorizoa xerratan zatitu eta gehitu ondoren, birak emango dizkiogu.

Pimentoi koilaratxo bat botako diogu eta denari eragin. Nahi den ur kantitatea gehituko diogu eta 10 minutuz utziko dugu irakiten.

Patatak botako diegu eta 20 minutuz utziko dugu su ertainean iraki arte. Gatza eta piperbeltz gehiago behar duen ikusteko, dastatu... eta mahaira!
Irisgarritasuna
Eskaintzak
Datu orokorretara itzultzea

Esteka interesgarriak

Euskadi, auzolana