Portal de Gazteaukera

Gazteaukera logotipoa

euskadi.eus

 
Hemen zaude:
  1. Hasiera
  2.  
  3. Aisialdia eta kultura
  • Gazteaukera Facebook sare sozialean
  • Gazteaukera Twitter sare sozialean
  • Gazteaukera Youtuben
  • Gazteaukera argazkiak Flickren
  • Gazteaukera Instagam
  • Gazteaukera Bloga

Gastronomia

Ohiko Jakiak Euskadin

Txangurro

Txangurro

Osagaiak: Txangurru bat
Tipula koilarakada bat
Tomate koilarakada bat
Porru koilarakada erdia
Oliba olio
Brandy
Ogi birrindua
Gurina
Gatza

Elaborazioa:
Txangurrua uretan egosi gatzarekin ordu laurden batez, irakiten duenetik hasita.

Beste aldetik, tipula eta porrua zatituta oliban frijitu. Prestatzen diren bitartean tomate lumatu eta zatitua erantsi eta desegiten utzi, ordu laurden batez gutxi gora behera.

Txangurrua ireki eta bere ura saltsa ontzian bota. Brandy pixka bat bota eta dena ondo nahastu. Hanketatik eta gorputzetik haragi zati handiak atera (mazo batekin ireki). Saltsarekin nahastu eta irakinaldi motz bat eman. Oskolan bota, ogi birrindua eta gurin pixka batekin estalita, eta labean gainerre.
Irisgarritasuna
Eskaintzak
Datu orokorretara itzultzea

Esteka interesgarriak

Euskadi, auzolana